Taking care of tiny lives begins with small steps – NICU nurse

2019
26
jan
No image available

Sinds 2015 werk ik als fotograaf belangeloos en vrijwillig voor Stichting Earlybirds en maak ik bijzondere fotoreportages in het ziekenhuis van prematuur geboren kindjes. Ik heb enorm veel bewondering en respect voor de NICU-verpleegkundigen. Zij staan iedere dag weer voor enorme uitdagingen en begeleiden ouders met heel hun hart in deze moeilijke periode. Met de foto’s die ik maak probeer ik de ouders een lichtpuntje te geven. Niet alleen een onderdeel van de verwerking, maar vooral een mooie herinnering.

Tijdens de reportage van ongeveer een uur leg ik de liefdevolle momenten tussen ouders en hun kindje vast. Dagelijkse routines als badderen, buidelen en voeden zijn prima momenten om vast te leggen. De gezondheid van het kindje staat daarbij uiteraard voorop, de dagelijkse routine wordt niet doorbroken en er wordt niet geposeerd. Alle fotografen werken zonder flitsers waardoor we het kindje niet extra belasten. Onze doelstelling is het vastleggen van de liefdevolle momenten in een periode waarin het gezin enorm wordt geleefd in het ziekenhuis. Juist een reportage in de eerste weken na de geboorte wordt door ouders als zeer waardevol ervaren.

26
jan
No image available

De ouders of een contactpersoon (mits diegene toestemming heeft van de ouders) kunnen zich aanmelden voor een fotoreportage op de website van Stichting Earlybirds. Alle kindjes die geboren zijn tussen de 24 en 36 weken zwangerschap en op het moment van aanmelden naar schatting nog 3 weken in het ziekenhuis verblijven komen hiervoor in aanmerking. Je kunt je als ouders al direct na de geboorte aanmelden! Kindjes die extreem prematuur worden geboren hebben voorrang op een fotoreportage.

Is je kindje na 36 weken zwangerschap geboren, maar ligt het toch op de NICU? Dan kan de stichting helaas geen fotoreportage verzorgen.

26
jan
No image available

Een fotoreportage kost gemiddeld € 20,- voor de stichting. Wil je de stichting graag steunen? Dat kan door bijvoorbeeld een donatie te doen, een Earlybirdje te haken of mee te doen met de jaarlijkse loterij.

Neem eens een kijkje op de website https://stichtingearlybirds.nl of bekijk hieronder het filmpje om te zien hoe een fotoreportage verloopt.

26
jan
 • Hoi Chadé, bedankt voor je komst vanochtend! Nikki heeft het nog steeds over de mevrouw met de foto dus je hebt het goed gedaan 😉

  Ik snap dat het niet even makkelijk was omdat iedereen in beweging was en niemand er lekker makkelijk voor ging zitten... maar toch wilden we je alvast bedanken!

  Manon van Aaken
 • Met 33 weken zwangerschap gingen we voor een extra controle naar het ziekenhuis omdat het vermoeden bestond dat één van onze twee dochters niet goed meer groeide. Na een lange ochtend bleek ook mijn bloeddruk te hoog en zaten er eiwitten in mijn urine. Ik werd opgenomen met een zwangerschapsvergiftiging. Na twee spannende weken met elke dag twee CTG's werd besloten om de bevalling op te wekken omdat ik graag natuurlijk wilde bevallen. De kans op een spoedkeizersnee werd steeds groter. Met een termijn van 34+5 werden na een snelle bevalling onze prachtige dochters Charlotte en Tessa geboren. Erg klein, vooral Tessa met 1410 gram maar ze deden het goed. Toen ze twee weken oud waren kwam fotografe Chadé foto's van onze mooie meiden maken. Wat een lieve spontane meid! Ze heeft ons een mooie herinnering aan een heftige tijd gegeven. Inmiddels is Charlotte bij ons thuis, maar Tessa ligt helaas nog in het ziekenhuis omdat ze moeite heeft met drinken. We hopen haar ook snel thuis te hebben zodat ons gezin eindelijk compleet is!

  Linda van Dongen
 • “Je bent een beetje vroeg, maar wat zijn we blij dat je er eindelijk bent.”

  Deze tekst hebben we in het geboortekaartje gezet:

  Emily werd totaal onverwacht zeven weken te vroeg geboren. Haar twee grote broers keken al zo lang naar haar uit, dat ze eigenlijk wel blij waren dat ze er was. Wij waren vooral heel blij dat het zo goed met haar ging en dat we in het Ikazia ziekenhuis heel de tijd bij haar mochten blijven. Door de lieve mensen op de high care afdeling hebben we eigenlijk een hele fijne kraamtijd gehad. Het hielp natuurlijk ook wel mee dat Emily zo lief en leuk was en vooral heel sterk en een echte doorzetter. Op de dag van de fotoshoot trok ze voor de tweede keer haar sonde eruit en omdat ze al zo haar best deed aan de borst hoefde de sonde niet meer terug. De fotoshoot was een leuke en gezellige ervaring en de foto’s zijn prachtig geworden: bedankt Chadé! Wow, wat zijn de foto's ontzettend mooi geworden!!!! Super bedankt!

  Ik vond het heel fijn met Chadé in het ziekenhuis, de foto's zijn ook heel relaxed/ongedwongen: complimenten! Vier dagen later mochten we naar huis; eindelijk met z’n vijven genieten.

  Sonja de Beer
 • Wij willen Stichting Earlybirds en met name Chadé Seip heel erg bedanken voor de mooie fotoshoot die zij heeft gemaakt.  Vinden het heel erg mooi dat zij zich zo belangeloos inzet voor de organisatie.

  Santusia Cheryl Polak
 • Hoi Chadé! Wat hebben we genoten van de shoot. Ik had het zo gehad met het ziekenhuis en de lange tijd die we er nu al op hadden zitten. Het was echt een lichtpuntje voor ons.  Dankjewel daarvoor.  Echt super mooie foto's zijn het. Nu al! Zo nieuwsgierig naar de rest!

  Charlotte Voorhoeve
 • Met de mooie warme fotoreportage van Earlybirds en de lieve woorden van fotografe Chadé hopen we dat de aankomende twee maanden voorbij vliegen en Milan met Kerstmis lekker bij ons is.

  Bedankt voor de mooie ontmoeting en foto's!

  Lesley Goverde